Leksaker till sandlådan

När man syftar på leksaker anpassade för lek i en sandlåda så handlar det ofta om plastleksaker som tål sand fullt ut, så pass mycket att de till och med kan grävas ned i sandlådan och grävas upp om och om igen. Utomhusleksaker för sandlådan tål ofta även väta och vatten och tack vare sin robusta konstruktion och väderbeständiga plast kan de normalt sätt förvaras i sandlådan året runt och där utsättas för vädrets makter och barnens lek i sanden utan att förlora sin funktion, form eller färg. Leksaker som används i sandlådan är så klart även anpassade för att användas på sandstranden vid havet eller insjön då leksakerna tål vatten och sand.

Utomhusleksaker till sandlådan är till exemepel hinken och spaden.
Populära utomhusleksaker till sandlådan är hinken, spaden, krattan och sandformar.

Populära leksaker i sandlådan, eller på sandstranden för den delen, är givetvis hinken och spaden. Denna klassiska kombination av utomhusleksaker har nog alla nu levande personer lekt med som barn, och dagens barn gör detsamma med en stor leklust och tillfredsställelse. Att bygga sandkakor, sandslott eller gräva gropar och vattenkanaler i sanden är en lek som de flesta tycker om och kan lägga många timmar av lek på utan att tröttna. Till hinken och spaden brukar även krattan och sandformarna i olika former vara populära tillbehör. Sandformarna finns som bekant i alla möjliga former och populära varianter är snäcka, stjärna, sköldpadda, delfin, bil, båt, flygplan, anka och fisk.

Efter hinken, spaden, krattan och sandformarna är så klart leksaksbilar och andra fordon anpassade för lek i sanden mycket omtyckt bland barn då de leker i sandlådan.